269837079_1997888810385600_1082146745254402509_n

StudMas

Despre Proiect

Când "încă" era pandemie, și evenimentele se țineau în majoritate online, câțiva membri StudPAC s-au gândit să schimbe acest fapt. Astfel, acestea petrecându-se în preajma Crăciunului, a luat naștere prima ediție StudMas.

Gândit ca un mod de a aduce studenții din Cluj împreună, odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, StudMas a avut loc pe parcursul a două seri de decembrie.

În timpul primei seri, care s-a desfășurat sub forma unui mini-târg de Crăciun, studenții au sărbătorit în moduri inedite, fiind întâmpinați cu un pahar de ciocolată caldă, ceai sau cafea din partea casei. Ateliere de creație de felicitări sau de pictat globuri au "împodobit" sălile T2&T3, în timp ce colindele și muzica de Crăciun răsunau prin boxe.

Nelipsit a fost și clasicul schimb de cadouri (Secret Santa), iar cei care doreau să facă o faptă bună au fost încurajați să își expună talentele culinare. Sumele strânse din cumpărarea deserturilor aduse au fost donate mai departe facultății, care a venit în ajutorul unei comunități de copii nevoiași din Sf. Gheorghe.

Cea de-a doua seară StudMas a venit în completarea primei seri, atât într-un modt festiv, cât și amuzant. Îndreptându-se către amfiteatrul 101 al facultății, cei prezenți au încheiat evenimentul cu o seară de film, alegerea fiind un "alt fel" de film de Crăciun: A Bad Moms Christmas. De asemenea, strângerea de fonduri a continuat și în această seară.

Deși mulți dintre membrii StudPAC nu se aflau în Cluj, cei care erau prin zonă s-au bucurat de această ocazie de a se vedea, revedea, și cunoaște între ei. Cele două seri de sărbătoare și fondurile strânse de către participanți au ajutat în a oferi o altă însemnătate acestei perioade festive, iar amintirile create alături de ceilalți membri StudPAC i-au asigurat evenimentului statutul de viitoare tradiție a organizației.